אוהל מטבעו הוא לא מבנה יציב שאפשר להשאיר ללא קיבוע, רוחות חזקות יכולות בהחלט להפריע לתפקוד האוהל. לכן יש צורך לקבע את האוהל לקרקע במגוון דרכים. אחת השיטות הבסיסיות לכך היא שימוש בבטונדות – משקולות בטון במשקלים שונים, המספקות פתרון יעיל ומהיר לקיבוע האוהל בצורה בטוחה ומקצועית.
קיבוע אוהלים
השכרת אוהלים לשימוש מסחרי, הן עבור אירועים והן לצרכים מסחריים או לוגיסטיים, הפכו לעובדה קיימת. כיום, אוהלים מסוגים שונים, בגדלים ובמידות מגוונות, זמינים בכל תחום.
האוהלים הללו נהנים מיתרונות רבים והם מורכבים בפרק זמן קצר. כלל האוהלים הללו מוקמים לאחר שאזור ההקמה נבדק על ידי אנשי מקצוע מיומנים.
חשוב להבין שאוהלים הם אינם מבני קבע הנהנים מיסודות קבועים המהווים את הבסיס לכל מבנה באשר הוא. משום כך, יש צורך ביצירת קיבוע של כלל האוהל בצורה בטיחותית ומקצועית שתבטיח את יציבות האוהל ותמנע מרוחות, או פגעי מזג אוויר לפגוע באוהל.
קיבוע האוהלים הוא חלק בלתי נפרד מהקמת האוהל והתחזוקה שלו. כמובן שעל פי התנאים בשטח ורצון הלקוח, ניתנת האפשרות לבחור בשיטת הקיבוע המתאימה ביותר לצרכיו ולדרישות הפרויקט.
שיטות לקיבוע אוהלים
הקמת אוהל היא מקצוע לכל דבר ועניין. כאשר אנו מבקשים להקים אוהל תעשייתי גדול לצרכים מסחריים או עסקיים, מדובר על מוצר שיש להקים אותו ולייצב אותו בצורה מושלמת. לכן, לכל אוהל, משטח וסיטואציה ישנה צורת קיבוע מתאימה. כיום אנו משתמשים בשלוש שיטות קיבוע עיקריות, במטרה להבטיח את יציבות האוהלים בצורה האיכותית ביותר.
- קיבוע על ידי יתדות – שיטת הקיבוע הנפוצה ביותר. בשיטה זו משתמשים ביתדות המוחדרים אל עומק האדמה כך שהם משמשים כעוגן יציב. מספר היתדות והמיקום שלהם נקבע על ידי הצוות המקים את האוהל בשטח, זאת לאחר בדיקה ראשונית. חשוב לציין שגם אם נוצרים חורים במשטח במהלך התהליך, הם קטנים וניתנים לסגירה בצורה פשוטה לאחר פירוק האוהל.
- קיבוע למשטח קיים – במצבים בהם קיים משטח בטון יציב, בעל עובי מספק, ניתן לבצע קיבוע על ידי שימוש בברגים מיוחדים מסוג ג'מבו. הברגים הללו נתפסים בצורה חזקה בבטון ומאפשרים קיבוע מספק. שיטה זאת היא הפחות נפוצה ברוב המקרים.
- קיבוע על ידי בטונדות – בטונדות כשמם כן הם, אלו משקולות עשויות בטון במשקלים הנעים מ-200 קילו ועד יותר מטון. השימוש בהן נעשה בהתאם לצרכי הלקוח. הבטונדות הן מוצר נלווה להקמת האוהל. הם לא פריט המיועד למכירה והן דורשות באופן ברור הובלה מיוחדת לשטח ההקמה בשל המשקל הרב שלהן. יתרונן הגדול הוא באפשרות להציב אותן בכל מקום ולהימנע מהצורך להתייחס לסוג המשטח.
מתי נעשה שימוש בבטונדות
השימוש בפתרון של בטונדות הוא כאמור אפשרות אחת של קיבוע. אם זאת חשוב לציין שהוא לא הפתרון הראשון ברוב המקרים. השימוש בבטונדות הוא על פי צרכים העולים במקום בעת הקמת האהל. כדאי להכיר את הסיבות לשימוש בהן:
- תוואי קרקע – במידה והשטח עליו מוקם האוהל נמצא על בסיס סוג קרקע אשר לא מאפשר שימוש ביתדות בשל סוג הקרקע או המשטח, יעשה שימוש בבטונדות על מנת לאפשר קיבוע איכותי ומאובטח.
- הימנעות מנזקים – בעלי אתרים המבקשים להקים אוהל, מסיבות השמורות עמם, מבקשים שלא לפגוע בשטח באמצעות יתדות או קידוחים לצורך קיבוע. לכן, השימוש בבטונדות מאפשר להימנע מפגיעות מסוג זה.
- צרכים תפעוליים – כאשר צוות ההקמה מבין שהשימוש ביתדות עלול שלא לספק את הצרכים המלאים, יתבצע שימוש בבטונדות.
חשוב לדעת כי הבטונדות הן חלק בלתי נפרד מהקמת האוהל, ואינן מפריעות בשטח הפנימי של האוהל, או בסביבה ההיקפית שלו.
בנוסף, משקולות הבטון הללו הן מוצר המיועד לשימוש במסגרת הקמת האוהל בלבד, ואינן זמינות לרכישה.
סיכום
אוהלים הם פתרון רב-תכליתי לשימוש מסחרי, לוגיסטי ואירועים. עם זאת, בשל היותם מבנים ארעיים, קיבועם לקרקע בצורה בטיחותית הוא הכרחי להבטחת יציבותם בפני רוחות ופגעי מזג האוויר. קיימות שיטות מגוונות לקיבוע אוהלים, ביניהן שימוש ביתדות, ברגים ייחודיים ובטונדות. בחירת השיטה המתאימה נעשית בהתאם לתנאי השטח ודרישות הלקוח, תוך שמירה על בטיחות ואיכות ההקמה.
אוהלי נתנוב מתמחים בהקמת אוהלים ובמתן פתרונות קיבוע מקצועיים ואמינים, תוך התאמה אישית לצורכי הלקוח. פנו אלינו עוד היום לקבלת ייעוץ ולמידע נוסף.